BKR Hypotheek

Een hypotheek ondanks een 'negatieve' BKR registratie

  • Uw droomhuis in zicht?

    Informeer ons en zie de mogelijkheden!

  • Gezinsuitbreiding?

    Vraag een vrijblijvende offerte aan!

  • Achterstandscodering?

    Wij helpen u graag aan een hypotheek!

Vraag hier vrijblijvend een gratis hypotheek offerte aan!

Hypotheek rentes
De poll van December.
Heeft u schulden?

Ja, ik heb schulden

Nee, ik heb geen schulden

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Spaarhypotheek

Leningen als hypotheken kunnen complex in elkaar steken, waardoor het niet gek is dat er vaak veel niet duidelijk aan is. In dit artikel vertellen we je meer van allerlei zaken rondom de spaarhypotheek. Online is nogal wat informatie over hypotheekvormen te vinden. Banken en verstrekkers van hypotheken bieden hun hypotheken aan via de digitale snelweg, maar ook tal van andere bedrijven, hebben zich op hypotheken gestort. Soms lijkt het alsof er dagelijks weer nieuwe hypotheken op de markt verschijnen. Deze vormen richten zich tot specifieke doelgroepen. Op die manier is het voor meer en meer mensen mogelijk om een huis te kopen.

Spaarhypotheek Populaire hypotheek
De spaarhypotheek is een van de populairste hypotheken. Dat komt vooral omdat de spaarhypotheek een aardige hoeveelheid aan zekerheid biedt. De hypotheek wordt namelijk afgesloten aan de hand van een levensverzekering, aan de hand waarvan je betaald om aan het eind van de looptijd af te kunnen lossen.

Twee delen Opbouw spaarhypotheek
Er zijn meer hypotheken die uit meerdere onderdelen of financiële producten bestaan. Bij de spaarhypotheek is dat niet anders. De spaarhypotheek bestaat uit twee delen, namelijk:

- de hypothecaire lening;
- de spaarverzekering.

Gezamenlijk vormen deze twee de spaarhypotheek. Ze zorgen ervoor dat je de hypotheek op een levensverzekering kunt dragen. Veelal hebben banken en hypotheekverstrekkers de voorwaarde dat de bank het recht op de woning krijgt en daarmee ook het pandrecht op je spaarrekening. Dit wordt contractueel vastgelegd.

Betaling Aan hypotheek en spaarrekening
Met de spaarhypotheek zal je zowel aan de hypotheek moeten betalen als aan de spaarrekening. Je betaalt dus rente over de geleende som geld en premie voor de bijhorende verzekering. De betreffende premie bestaat ook weer uit twee delen, namelijk een spaardeel en een risicodeel. Met het spaardeel bouw je het bedrag op waarmee je na dertig jaar kan aflossen. Het risicodeel zorgt er vervolgens weer voor dat je ook verzekerd bent van een uitkering bij overlijden.

Aflossing Spaarhypotheek aflossen
De spaarhypotheek maakt gebruik van twee rekeningen. Op rekening één komt het geleende bedrag voor de hypotheek te staan. Dit wordt de hypotheeksom genoemd. Op rekening twee wordt maandelijks premie gestort. Deze premie is bedoeld om de hoofdsom op de eerste rekening af te kunnen lossen. Dat houdt dus in dat je gedurende de looptijd bezig bent om het bedrag op de eerste rekening bijeen te sparen op de tweede rekening. Aan het eind zijn de bedragen op beide rekeningen dus gelijk en kun je in één klap aflossen.

Mooie hypotheek? Voor- en nadelen aan deze hypotheek
Je hebt al kunnen lezen dat de spaarhypotheek een mooie vorm van hypotheken is. Bijkomend voordeel is dat je de kosten kan aftrekken van de belasting. Dat houdt in dat je geld terugkrijgt. Daarbij heeft de spaarhypotheek nog een extra voordeel. Ze biedt namelijk veel duidelijkheid en je weet van tevoren precies waar je aan toe bent. Helaas zijn er ook nadelen aan deze hypotheek. Je moet namelijk echt op de hoogte zijn van belastingtechnische regels. Er is de laatste tijd nogal wat te doen om de hypotheekrenteaftrek. Afhankelijk van wat er in de Tweede Kamer besloten wordt, zul je dit fiscale voordeel mogelijk verliezen.

Combinatie Spaarverzekering en hypotheek in één
De spaarhypotheek is in feite gewoon een combinatie van de hypotheek en de spaarverzekering. Middels de spaarverzekering verzamel je geld om aan het eind van de looptijd de hypotheeksom te kunnen aflossen. Een duidelijke hypotheek, die veel zekerheid biedt.

Onafhankelijk advies Experts om advies vragen
Ondanks alles is het je meer dan aan te raden om onafhankelijk om advies te vragen. Ook als je al een idee hebt van wat je wensen zijn, kan een adviseur je op andere ideeën brengen en je een spiegel voorhouden. Experts op het gebied van hypotheken weten als geen ander waar de valkuilen zitten.Copyright 2011 - 2015 ©