BKR Hypotheek

Een hypotheek ondanks een 'negatieve' BKR registratie

  • Uw droomhuis in zicht?

    Informeer ons en zie de mogelijkheden!

  • Gezinsuitbreiding?

    Vraag een vrijblijvende offerte aan!

  • Achterstandscodering?

    Wij helpen u graag aan een hypotheek!

Vraag hier vrijblijvend een gratis hypotheek offerte aan!

Hypotheek rentes
De poll van December.
Heeft u schulden?

Ja, ik heb schulden

Nee, ik heb geen schulden

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Lijfrentehypotheek

Hypotheekleningen zijn vrij ingewikkeld van aard, waardoor waardoor het niet gek is dat Aan de hand van dit artikel brengen we je op de hoogte zullen we je op de hoogte brengen van allerlei zaken rondom de lijfrentehypotheek. In dit artikel vertellen we je meer over de lijfrentehypotheek.

Hypotheken Steeds meer nieuwe hypotheken
Het lijkt alsof er steeds nieuwe hypotheekvormen worden ontwikkeld. Deze vormen richten zich tot specifieke doelgroepen en personen. Zodoende wordt het voor steeds meer mensen mogelijk om een woning te kopen. Wie zoekt naar een hypotheek, zal online veel informatie vinden. Op websites worden overzichten geboden van allerlei hypotheken. Banken en kredietverstrekkers adverteren volop, in de hoop klanten te verwerven. Want voor hen is de hypotheek een financieel product, waar ze via de rente winst uit generen.

Lijfrente Lijfrente als aflossing
De aflossing van de hypotheek geschiedt middels de lijfrente die je opbouwt. Dat betekent dat er naast de hypotheek ook een lijfrente moet worden afgesloten. Maandelijks betaal je dus rente over de hypotheek en premie voor de investering van de lijfrente. De lijfrente komt vrij op het moment dat je met pensioen gaat. Dan zal je de uitkering kunnen gaan gebruiken voor de aflossing van je hypotheek. Dat gebeurt aan de hand van maandelijkse en periodieke betalingen aan de bank.

Aflossing De afbetaling van de hypotheek
Gedurende de looptijd van de hypotheek en de opbouw van je lijfrente zul je twee betalingen per maand moeten voldoen, namelijk:

- een deel aan de rente over de hoofdsom van de afgesloten hypotheek;
- een deel aan de premie voor de lijfrente, die intussen ook wordt opgebouwd.


Hoofdsom Belangrijk voordeel
Echter is er een groot voordeel aan de lijfrentehypotheek. Je mag namelijk de hoofdsom van de hypotheek aftrekken van de belasting. Op jaarbasis kan dit enorm veel geld schelen. Toch is dat nog lang niet alles, want als je aan kunt tonen dat je een pensioentekort hebt, mag je naast de hoofdsom van de hypotheek ook de premie van de lijfrente aftrekken. Dat betekent dus een dubbel fiscaal voordeel bij deze hypotheek. Daarmee heb je al een groot voordeel van deze hypotheek te pakken.

Voor- en nadelen Op een rijtje: de voordelen en nadelen van de lijfrentehypotheek
Buiten het hiervoor besproken voordeel, beschikt de hypotheek tegelijk over een groot nadeel. Zodra de lijfrenteverzekering zich uit gaat keren, middels periodieke betalingen, worden deze geregistreerd als inkomsten. Dat betekent dat de belastingdienst om de hoek komt kijken. Je krijgt immers geld op je rekening gestort. De heffing die je hiervoor moet betalen kan erg groot zijn. Vanaf het moment van uitkering zul je inkomstenbelasting moeten betalen over het binnenkomende vermogen.

Oriëntatie Vergelijk hypotheken met elkaar
De lijfrentehypotheek is een hypotheekvorm die in het juiste geval zeer voordelig uit kan pakken. Toch blijkt dat maar weinig banken en kredietverstrekkers deze hypotheekvorm nog aanbieden en zul je dit vooral via het internet moeten zien te vinden. Ga eens op gesprek bij een erkende hypotheekadviseur en oriënteer je goed op de bestaande hypotheken. Zo weet je zeker dat je aan het juiste project begonnen bent en deze hypotheek ook echt bij je past.Copyright 2011 - 2015 ©