BKR Hypotheek

Een hypotheek ondanks een 'negatieve' BKR registratie

  • Uw droomhuis in zicht?

    Informeer ons en zie de mogelijkheden!

  • Gezinsuitbreiding?

    Vraag een vrijblijvende offerte aan!

  • Achterstandscodering?

    Wij helpen u graag aan een hypotheek!

Vraag hier vrijblijvend een gratis hypotheek offerte aan!

Hypotheek rentes
De poll van December.
Heeft u schulden?

Ja, ik heb schulden

Nee, ik heb geen schulden

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Levenhypotheek

Hypotheken vormen een vrij ingewikkelde materie, waardoor het vrij logisch is dat er vaak veel niet duidelijk aan is. In dit artikel vertellen we je meer van allerlei zaken rondom de hypotheek, zoals de levenhypotheek.

Veel hypotheken Aanbod aan hypotheken
Het heeft er veel van weg dat er continu nieuwe hypotheekvormen op de markt worden gebracht. Dergelijke varianten richten zich steeds meer tot specifieke doelgroepen. Op die wijze is het voor steeds meer mensen mogelijk om een hypotheek te nemen. Hoewel de basis van dergelijke hypotheken vaak hetzelfde blijft, zijn de mogelijkheden doorgaans eindeloos.

Levenhypotheek Veel mogelijkheden en voordelen
De levenhypotheek is een mooi voorbeeld van een hypotheekvariant, die veel te bieden heeft en aangepast is naar de vraag bij klanten. Aan de levenhypotheek wordt direct bij het afsluiten al een levensverzekering gekoppeld. De gedachte achter deze hypotheekvariant is dat je gedurende de looptijd niet aflost. Er is hooguit sprake van maandelijkse rentelasten en premies voor de levensverzekering.

De levensverzekering Verzekering bij de hypotheek
Aan de hand daarvan wordt in de verzekering geld gespaard. Het doel van de levensverzekering is om aan het einde van de looptijd volledig te kunnen voorzien in het aflossen van de dan nog openstaande hypotheekschuld. Deze hypotheekvorm mag niet verward worden met de lijfrentehypotheek, die enigszins verschillend is van opzet. Binnen de levenhypotheek kun je onderscheid maken tussen de traditionele en de moderne hypotheekvorm.

Traditionele hypotheek Kapitaalopbouw voor aflossing
De traditionele vorm van de levenhypotheek helpt je bij het opbouwen van kapitaal. Dat gebeurt aan de hand van de levensverzekering, die je ook hebt afgesloten. Het vervelende aan deze hypotheek is dat de hoogte van de kapitaalopbouw niet gegarandeerd wordt. Hypotheekverstrekkers geven doorgaans wel de garantie van een gegarandeerde vergoeding, maar meer niet. Doorgaans gaat dit om drie procent over het vermogen dat gespaard is.

Moderne levenhypotheek Meer flexibiliteit
Vergeleken met de traditionele variant van de levenhypotheek biedt de moderne hypotheek meer flexibiliteit. Een groot en uiterst belangrijk verschil is dat het verzekerde kapitaal bij deze variant veranderd kan worden, wanneer zich een gunstigere situatie voordoet. Maandelijks betaal je premie aan de overlijdensrisicoverzekering en aan de opbouw van het kapitaal. De balans wordt gevonden tussen deze twee kanalen, waarop de spaarpremie dan weer wordt gebaseerd.

Advies Afsluiten van de levenhypotheek
Experts op het gebied van geldzaken kunnen helpen als je op zoek bent naar een hypotheek of wanneer je met vragen zit over hypotheekzaken, zoals deze hypotheekvorm. Voor wie van plan is een huis te kopen is het dan ook van het allergrootste belang om een goede en passende hypotheek af te sluiten.

Tips Adviezen bij online vergelijken
Op het internet is veel informatie te vinden over tal van hypotheken, waaronder de levenhypotheek. Het kan goed zijn om tijdens het vergelijken van die adviezen gebruik te maken van een wensenlijstje met jouw ideaalbeeld. Zo weet je naar welke hypotheek je het beste op zoek kunt gaan.Copyright 2011 - 2015 ©