BKR Hypotheek

Een hypotheek ondanks een 'negatieve' BKR registratie

  • Uw droomhuis in zicht?

    Informeer ons en zie de mogelijkheden!

  • Gezinsuitbreiding?

    Vraag een vrijblijvende offerte aan!

  • Achterstandscodering?

    Wij helpen u graag aan een hypotheek!

Vraag hier vrijblijvend een gratis hypotheek offerte aan!

Hypotheek rentes
De poll van December.
Heeft u schulden?

Ja, ik heb schulden

Nee, ik heb geen schulden

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Hybride hypotheek

Leningen als hypotheken kunnen complex in elkaar steken, waardoor er vaak veel niet duidelijk aan is. Middels dit artikel brengen we je op de hoogte van allerlei zaken rondom de hypotheek, en in dit geval rondom de hybride hypotheek. Online zijn diverse hypotheken terug te vinden. Veel banken en kredietverstrekkers hebben meerdere varianten opgenomen in hun aanbod. Dit doen ze om de klanten optimaal te kunnen bedienen. Het lijkt alsof er steeds nieuwe vormen van hypotheken op de markt worden gebracht. Dergelijke varianten richten zich steeds meer tot steeds specifiekere doelgroepen en personen. Zodoende wordt het voor een groter wordende groep mogelijk om een hypotheek te nemen.

Principe hypotheek Wat is een hypotheek?
Door middel van een hypotheek leen je eigenlijk een groot vermogen, bedoeld om de koop van een huis te kunnen verwezenlijken. Vervolgens wordt het geleende bedrag afgelost, in delen of aan het eind van de looptijd. Die looptijd bedraagt doorgaans enkele tientallen jaren. Dertig jaar is gemiddeld. De aflossing en hypotheekrente worden maandelijkse lasten. De hybride hypotheek is een van de vele vormen van hypotheken. Ze staat bekend als een bijzonder flexibele vorm.

De hybride hypotheek Uiteenzetting van de hypotheek
In dit artikel willen we je laten kennismaken met de hybride hypotheek. We gaan eerst wat vertellen over de gecombineerde hypotheekvorm, vervolgens bespreken we de items beleggen en sparen. Het artikel sluiten we af met een overzicht van voor- en nadelen en een tip voor wie op zoek is naar een hypotheek.

Gecombineerd Combinatie van beleggen en sparen
Wanneer je het hebt over de hybride hypotheek heb je het eigenlijk over drie verschillende financiële producten, namelijk:

- de spaarhypotheek;
- de beleggingshypotheek;
- de overlijdensrisicoverzekering.

Wat deze drie zaken met elkaar te maken hebben, lichten we hieronder nader toe.

Sparen Sparen voor de aflossing
Als je graag veiligheid hebt rondom je hypotheek, kies je voor de spaarvorm van de hybride hypotheek. De premie zal in dat geval naar de spaarrekening gaan, zodat je aan het eind van de looptijd over voldoende geld beschikt om direct alles te kunnen aflossen.

Beleggen Beleggen voor de aflossing
Bij de hybride hypotheekvorm kun je er tevens voor kiezen om het geld dat je als premie betaalt, te laten beleggen in een of meerdere beleggingsfondsen. Zodra je bereid bent een risicootje te nemen, kun je daarmee akkoord gaan. Als de betreffende belegging goed voor je uitpakt, zal het je aan het eind van de looptijd zelfs meer geld opleveren dan je verwacht had. Zodoende is de hypotheek nog winstgevend ook.

Voordelen Voordelen van de hypotheek
Je kiest zelf voor sparen of beleggen. Je hebt veel in eigen hand. Die factor en de flexibiliteit van de hypotheek maken de hybride hypotheek tot een hypotheek met tal van voordelen. Je mag de hypotheekrente bovendien van de belasting aftrekken. Bij de verzekering op deze hypotheekvorm wordt tevens een levensverzekering afgesloten, zodat je nog zekerder bent over je financiële situatie na je overlijden. Zo zullen je nabestaanden goed verzorgd achterblijven.

Nadelen Nadelen van de hypotheek
Je kunt zelf veel bepalen bij deze hypotheekvorm. Daar staat dan wel tegenover dat je veel verstand van zaken zult moeten hebben. Vooral bij het beleggen zijn nogal wat risico’s te benoemen. Het kan zijn dat de beleggingen niet genoeg geld opbrengen om de hypotheek af te kunnen lossen, waardoor je naar een andere mogelijkheid moet uitwijken.

Vergelijken Hypotheek vergelijken
Omdat banken en hypotheekverstrekkers onderling behoorlijk verschillen, is het raadzaam om de hypotheken van verschillende aanbieders goed onder de loep te nemen. Daarbij let je voornamelijk op de maandlasten, de rentetarieven en de gestelde voorwaarden.

Advies Financieel adviseurs raadplegen
Mocht je nog vragen hebben of advies willen, kun je altijd terecht bij financieel adviseurs. Onafhankelijke adviseurs zullen je zelfs kunnen helpen bij het kiezen van een geschikte verstrekker of bank, omdat ze daar minder afhankelijk van zijn. Een goede keuze is van belang bij een hypotheek, omdat je er meerdere jaren aan vast zult zitten.Copyright 2011 - 2015 ©