BKR Hypotheek

Een hypotheek ondanks een 'negatieve' BKR registratie

  • Uw droomhuis in zicht?

    Informeer ons en zie de mogelijkheden!

  • Gezinsuitbreiding?

    Vraag een vrijblijvende offerte aan!

  • Achterstandscodering?

    Wij helpen u graag aan een hypotheek!

Vraag hier vrijblijvend een gratis hypotheek offerte aan!

Hypotheek rentes
De poll van December.
Heeft u schulden?

Ja, ik heb schulden

Nee, ik heb geen schulden

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Beleggingshypotheek

Hypotheekleningen zijn vrij ingewikkeld van aard, waardoor het vrij logisch is dat er niet veel duidelijkheid over is. Aan de hand van dit artikel vertellen we je meer over de beleggingshypotheek. Dat doen we door je eerst meer te vertellen over een aflossingsvrije lening. Vervolgens behandelen we de maandelijkse kosten aan deze hypotheek en de eisen die gesteld worden aan mensen die een beleggingshypotheek afsluiten. Tot slot bespreken we voordelen en nadelen en geven we een belangrijke waarschuwing, waar je rekening mee dient te houden bij deze vorm van hypotheken.

Aflossingsvrije lening Veel overeenkomsten met bestaande hypotheken en leningen
Het heeft er veel van weg dat er continu weer nieuwe hypotheken op de markt verschijnen. Dergelijke varianten richten zich steeds meer tot aparte doelgroepen. Op die manier is het voor een groter wordende groep mogelijk om een woning te kopen. Toch valt het op dat veel hypotheken worden gebaseerd op bestaande varianten. Bij de beleggingshypotheek is dat niet veel anders. Deze hypotheek lijkt voor een groot deel op de aflossingsvrije geldlening, gekoppeld aan een beleggingsfonds . Hoe dit in zijn werk gaat? Maandelijks betaal je rente en inleg in dit fonds. Je belegt in bedrijven, aandelen en dergelijke in de hoop dat dit je meer op zal leveren. Het fonds zal groeien en uiteindelijk voldoende zijn om je hypotheek af te betalen.

Financieel Maandelijkse kosten
Er wordt een verzekering afgesloten bij veel hypotheekvormen. Maandelijkse kosten zullen dan ook niet alleen uit belegging bestaan, maar ook uit premies. De beleggingshypotheek is echter geen spaarvorm. Toch betaal je wel maandelijks inleg in een beleggingsfonds. Aan de hand van dit fonds zul je de benodigde aflossing bijeen sparen.

Strenge eisen Eisen aan de hypotheek
Aan de hypotheek worden wel heel strikte eisen gesteld. Daaronder valt een minimum of maximum in te leggen vermogen. Deze strenge voorwaarde is nodig om te voorkomen dat er aan het eind van de looptijd niet voldoende geld is. Een andere eis die veel verstrekkers van deze hypotheek stellen is dat de belegging wordt gedaan in een door de verstrekker geselecteerd beleggingsfonds.

Niet voldoende Wanneer er niet genoeg geld is
Het kan voorkomen dat er niet genoeg geld is om een lening af te lossen. In dat geval zijn de opbrengsten lager dan het te betalen bedrag. Bij het afsluiten van de hypotheek zul je daarom moeten aangeven hoeveel risico je wil en kan lopen. Want wanneer er niet genoeg geld is aan het einde van de looptijd, zul je dat op een andere manier voor elkaar moeten zien te krijgen.

Voor- en nadelen Waarom wel of geen beleggingshypotheek?
De beleggingshypotheek kan een makkelijke hypotheekvorm genoemd worden. In enkele gevallen kan dat goed uitpakken en zelfs meer opleveren. Wegens het ontbreken van verzekeringen hoeft er ook geen premie betaald te worden. De maandelijkse lasten zijn dan ook vrij laag. Een nadeel zou kunnen zij dat de fondsen niet volledig zelf uit te kiezen zijn, maar altijd gecontroleerd worden door de hypotheekverstrekker of bank. Een ander nadeel is dat er totaal geen zekerheid bestaat over een goede afloop van de hypotheek. Vandaar ook onderstaande waarschuwing.

Waarschuwing Een gewaarschuwd mens.
Ondanks alle voordelen rondom de beleggingshypotheek, willen we je met klem waarschuwen. Want hoe voordelig de hypotheek ook uit kan pakken, ook kan het de andere kant opgaan. Net als bij normale beleggingen, gaat er ook bij de hypotheek veel geld om. Heel veel geld. Dat betekent dat er ook heel veel geld verloren kan gaan. Wanneer een huis het onderpand is van een belegging, kun je dat volledig verspelen. En dan kom je zomaar op straat te staan.

Onafhankelijk advies Vraag een financieel expert
Leningen als hypotheken kunnen complex in elkaar steken, waardoor het niet gek is dat er niet veel duidelijkheid over is. We raden je dan ook aan om op zoek te gaan naar een onafhankelijke expert, die verstand van zaken heeft en je verder kan helpen bij je zoektocht.Copyright 2011 - 2015 ©