BKR Hypotheek

Een hypotheek ondanks een 'negatieve' BKR registratie

  • Uw droomhuis in zicht?

    Informeer ons en zie de mogelijkheden!

  • Gezinsuitbreiding?

    Vraag een vrijblijvende offerte aan!

  • Achterstandscodering?

    Wij helpen u graag aan een hypotheek!

Vraag hier vrijblijvend een gratis hypotheek offerte aan!

Hypotheek rentes
De poll van December.
Heeft u schulden?

Ja, ik heb schulden

Nee, ik heb geen schulden

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Hypotheekrente vergelijken

U heeft er waarschijnlijk wel is van gehoord maar weet niet exact wat een hypotheek is. In dit artikel wordt duidelijk wat een hypotheek is en wat voor grote rol hypotheekrente hierin speelt. Om dit goed te begrijpen worden er verschillende voorbeelden genoemd om het te verduidelijken.
Wat is een hypotheek?
De hypotheek wordt gefinancierd door de bank. De bank gebruikt de woning als onderpand echter bent u als eigenaar wel verantwoordelijk voor de kosten of de winst bij het verkopen van de woning. Er kan worden aangenomen dat een woning in de loop van de tijd in waarde stijgt. Als we naar de jaren ’90 kijken zien wij dat de woningen die toen zijn aangekocht bijna in waarde zijn verdubbelt. Het is daarom goed om te weten dat bijna elke bank u graag een hypotheek wilt geven. Gebruik deze onderhandelingspositie dan ook goed!
Een hypotheek wordt gebruikt om een woning te kopen. Afhankelijk van uw salaris (en van uw partner) stelt de bank een bepaald bedrag ter beschikking om een woning te kopen. Wanneer uw salaris ruim voldoende is heeft u een goede onderhandelingspositie. De meeste banken proberen u allerlei extra verzekeringen te laten afsluiten. Zorg er daarom voor dat u goed voorbereid het gesprek in gaat zodat u niet voor vervelende situaties komt te staan.
Voorwaarden hypotheekrente
Over het geleende bedrag betaalt u een bepaald percentage rente. Deze rente wordt ook wel de hypotheekrente genoemd. Het hangt per aanbieder af hoe hoog de te betalen rente is. Zorg er daarom ook voor dat u de verschillende hypotheek verstrekker onder andere op de hypotheekrente beoordeelt. De hypotheekrente hangt af van de volgende factoren:
NHG: dit staat voor de Nationale Hypotheek Garantie. Om in aanmerking te komen voor een NHG hypotheek moeten er aan bepaalde salarisvoorwaarden voldaan worden.
Vast inkomen: de hypotheekverstrekker zal meer zekerheid hebben als u een vast salaris of een vaste uitkering heeft. Zodoende krijgen zelfstandig ondernemers minder snel een hypotheek dan iemand die in vast dienstverband is.
Overige zekerheid: hierbij moet u denken aan extra spaargeld. Wanneer u een extra potje spaargeld te beschikking heeft zal de bank sneller een hypotheek aan u geven dan wanneer u dat niet heeft.
Wanneer u besluit om een hypotheek af te sluiten zorg er dan voor dat u goed geïnformeerd het gesprek in gaat. Laat u desnoods informeren door een onafhankelijke hypotheekadviseur