BKR Hypotheek

Een hypotheek ondanks een 'negatieve' BKR registratie

  • Uw droomhuis in zicht?

    Informeer ons en zie de mogelijkheden!

  • Gezinsuitbreiding?

    Vraag een vrijblijvende offerte aan!

  • Achterstandscodering?

    Wij helpen u graag aan een hypotheek!

Vraag hier vrijblijvend een gratis hypotheek offerte aan!

Hypotheek rentes
De poll van December.
Heeft u schulden?

Ja, ik heb schulden

Nee, ik heb geen schulden

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Hypotheek oversluiten

Overweegt u om uw hypotheek over te sluiten? Het is wellicht verstandig om eerst goed uit te zoeken wat nou daadwerkelijk de voor- en nadelen zijn en wat het nou daadwerkelijk inhoudt. In sommige gevallen kan het namelijk nadeliger zijn en dan is het goedkoper om bij de huidige hypotheekverstrekker te blijven. In dit artikel worden enkele punten genoemd waar u in ieder geval op moet letten wanneer u hypotheek gaat oversluiten.
Waarom oversluiten?
Het oversluiten van een hypotheek kan verschillende redenen hebben. Zo kan de rente bij de andere aanbieder vele malen lager liggen dan wat u momenteel betaalt aan rente bij uw huidige hypotheekverstrekker.
Naast de lagere maandlasten kan het ook voorkomen dat u een bepaald bedrag nodig heeft om de verbouwing aan uw woning te realiseren. Het oversluiten van de hypotheek kan dit mogelijk maken. Kijk vooral even naar de voorwaarden van de huidige hypotheekverstrekker en vergelijk deze met de nieuwe hypotheekverstrekker. Vraag daarnaast professioneel advies in om de juiste keuze te maken.
Voor- en nadelen
Een hypotheek oversluiten wordt vaak gedaan vanwege de lagere maandlasten die bij de andere hypotheekverstrekker mogelijk zijn. Maar wat wordt er eigenlijk gedaan bij het oversluiten van een hypotheek? De nieuwe hypotheekverstrekker lost de huidige hypotheek af en hiermee gaat u een nieuwe verbintenis aan. Echter kan het zo zijn dat u wel nog een boete moet betalen vanwege het feit dat u de hypotheek sneller aflost dan dat van te voren is afgesproken. Deze boete wordt ook wel de boeterente genoemd. De hoogte van het bedrag hangt van verschillende factoren af en de nieuwe hypotheekverstrekker kan hier een duidelijk overzicht van maken. De beste tijd om uw hypotheek over te sluiten is wanneer de renteperiode bijna tot zijn einde is gekomen. De reden hiervoor is dat u bijna geen rente meer betaalt en zodoende het boetebedrag veel lager zou uitvallen dan wanneer u besluit om in het begin van deze periode de hypotheek over te sluiten.
Naast de boeterente betaalt u de in de meeste gevallen ook de notariskosten en een vastgesteld adviesfee. Deze extra kosten kunnen vaak wel meegenomen worden tijdens het oversluiten van de nieuwe hypotheek. Laat de nieuwe aanbieder van te voren wel een duidelijk overzicht maken waarin vermeld staat waar u daadwerkelijk voor betaalt en wat het u uiteindelijk gaat opleveren.